Til en lun sommeraften omkring grillen: Melonsuppe med grillede mynte-marcipan chips
Lagt på grill24.dk den 09-06-2012 af Thomas
Grilltips: Melonsuppe er nem og hurtig at lave i forvejen, og marcipanchipsene kan med fordel bages på grillens eftervarme
Grillfornøjelserne behøver ikke kun at bestå af bøffer og pølser. For kan du bage en kage eller tærte i ovnen, kan den også laves under låg i en kuglegrill med indirekte varme. På www.odense-marcipan.dk findes en række grillopskrifter, for eksempel grillede frugter, grillede tærter og grillet chokoladekage.
Gode råd om desserter og kager på grillen:
Brug grillens "eftervarme" når du bager/griller
Sæt en uglaseret klinke på grillristen, så varmen bliver jævnt fordelt
Anvend en foliebakke, så desserten ikke brænder på
Grillning under låg gør marcipanen lækker sprød på toppen
Melonsuppe, 4 pers.
1 moden melon (canteloup eller galia)
1 lille håndfuld friske mynteblade
1-2 spsk. sukker
2 spsk. rørsukker
1 spsk. mynteblade
8 skiver Original ODENS Marcipan
Halver melonen, fjern kernerne med en ske og skrab kødet ud. Blend melonkødet med 1 lille håndfuld friske mynteblade og smag til med 1-2 spsk. sukker. Stil suppen koldt indtil servering.
Hak rørsukker og 1 spsk. mynteblade sammen. Skær marcipanen i skiver. Drys sukker-mynte-blandingen på marcipanskiverne, og pres dem flade med håndfladen, så blandingen trykkes ind i marcipanen.
Bag chipsene på grillen under låg ved indirekte varme, til de er gyldne og sprøde og server dem til den kolde suppe.